lördag 4 mars 2017

Det våras för omplantering

Det är dags att sätta frön, lökar, knölar och plantera om inför våren, här är ett litet axplock på vad som händer hos oss innan solen börjar värma.

Monstera och ampellilja har fått ny jord och vi har kollat av rötterna på dem. De växter som växt ur sina krukor har fått nya och några har satts i jord för första gången.


Vi har skaffat ett litet växthus som fanns reat på ÖoB för en hundring nån gång i höstas och satt in lite fröer där, bland annat melon och chilifrön. Förhoppningsvis blir det extra värme därinne men om inte annat skyddas växterna från vissa katter som tycker det är mysigt att ligga på jorden i krukorna.


Ekarna har börjat ta sig och det ska bli kul att se hur dessa ädelträd utvecklas framåt sommaren. Tids nog får vi plantera ut dem men någon av dem kanske blir ett försök till bonsai.


Efter julen fick vi mycket potatis över som har stått och börjat gro i påsen så vi har passat på att sätta den i gamla skokartonger. Det tog inte många dagar innan de började sticka upp och de kommer växa ur sina skokartonger på nolltid. Potatisarna som vi fick från förra årets plantor har inte tagit sig riktigt lika bra men det beror förmodligen på att de låg och vilade i ungefär ett halvår innan vi satte dem igen. Vi får se om de överlevde och kan påbörja generation 2 av krukpotatisar.

En rolig nyhet är också att båda sötpotatisarna överlevt från förra året. De har fått nya blad nu och det ska bli intressant att se hur de utvecklas under våren och sommaren, vi får hoppas på ett gäng nya potatisknölar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar