torsdag 16 mars 2017

Kaktus

Vi har haft några olika kaktusar här hemma men just nu har vi bara en kvar vilket vi lyckats identifiera som en Polaskia Chichipe. De övriga kaktusarna har dött av olika anledningar som vi misstänker vi vattnade för lite p.g.a. noja att övervattna dem. Nu har vi en stolt fin kaktus som vi ska försöka få att överleva bättre vilket kan vara en utmaning i.o.m. att de kräver så annorlunda vård jämfört med många andra växter.



Polaskia Chichipe härstammar från Mexiko och trivs i växtzon 9-11 med en pH balans i jorden mellan 6-8. Vintertid bör man låta jorden vara nästan helt torr för att sedan på våren öka successivt och på sommaren vattna regelbundet så länge krukan får rinna av kan jorden vara fuktig. Om den står varmt kan den behöva vattnas oftare.
Den bör stå i full sol för om den står för mörkt kan den bli mörk och rötterna kan börja ruttna. Sommartid växer den för att vintertid vila.

Våran kaktus har fått spinn verkar det som så vi ska försöka få bort det med bekämpningsmedel för att vattna kaktus för mycket är ju inget bra med tanke på rotröta. Vi får hoppas att det biter på de små skadedjuren så de försvinner en gång för alla denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar