fredag 20 januari 2017

Kallrörd tvål: andra omgången

Ännu mera tvål är nu tillverkad och resultaten blir bara bättre och bättre. Nu har vi flera oljor och fetter och nya idéer som fullbordats.
Processen är i princip som innan men med nya former, färger och dofter. Nedan följer några bilder och specifikationer på vad det är baserat på för fetter.

 
Färgglada tvålar med fina former, ena med virvelmönster och andra med en blomma. Det finns inte så mycket att säga om dessa förutom att de är gjorda med kokosfett (36%), solrosolja (25%), rapsolja (15%), olivolja (15%), ricinolja (5%) samt 4% sheasmör.





Nu kommer några tvålar som är lite större, en swirltvål i flera färger och en kaffetvål, vi börjar med den färgglada swirltvålen.
Som ni kanske kan se är det fyra olika färger snurrade runt i mönster som är väldigt fint med höga kontraster och skarpa linjer. Tyvärr så vart inte konsistensen så bra som vi hoppats men fin blev den ändå. Fetterna som använts är kokosfett (35%), solrosolja (30%), olivolja (25%), sheasmör (5%) och ricinolja (5%).





Kaffetvålen blev väldigt lyckad, den vart fin och luktar väldigt gott. Vi hade i kaffesump i den mörka delen i botten och på toppen av halva så strödde vi på kaffepulver. Utöver det hade vi också doftolja med doften "nybryggt kaffe" och färgerna vi använt var av järnoxid och titandioxid. Det vart en väldigt trevlig tvål som både ser ut och luktar som kaffe och färgskiftningarna vart väldigt bra. Liksom de ovanstående tvålarna med blomma och virvelmönster var denna tvål gjord av kokosfett (36%), solrosolja (25%), rapsolja (15%), olivolja (15%), ricinolja (5%) och sheasmör (4%).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar