fredag 20 januari 2017

Kallrörd tvål, omgång 3

Då var det dags för tvål igen! Lite nya saker denna gång som gås igenom mer under bilderna.  Det är som innan kallrörd tvål det handlar om.





Denna tvål gjorde vi i en behållare av hårdplast, vilket kan ses som ett test i sig då det var väldigt svårt att få ut den. Vi oljade in sidorna på formen innan vi hällde i tvålen men tyvärr så verkar det inte ha gjort mycket skillnad trots att tvålen var trögflytande när vi hällde i den. Det som syns ovanpå är riven tvål från föregående batchar som hade blivit misslyckat eller offrades och detsamma finns i botten. Endast kokosfett har använts till denna tvål därav dess vita färg.

Färgerna på denna batch vart verkligen iögonfallande och vackra. Till skillnad från hårdplastform hade vi en avlång silikonform till denna som funkade mycket bättre. Färgerna blandades för sig för att sedan hällas i formen och blandas runt med en pinne för att få det önskade mönstret.
Till denna tvål har vi använt kokosfett (50%), rapsolja (15%), sheasmör (10%), solrosolja (10%), jordnötsolja (10%) och ricinolja (5%). Totala vikten olja 500g och 8% överfettning har använts.


Höga kontraster och fina mönster i dessa tvålar som gjordes i de rektangulära silikonformer vi använt innan. Detta vackra mönster gjordes endast med hjälp av att hälla de två färgerna bredvid varandra och dra en pinne fram genom dem.
Till denna tvål har vi använt kokosfett (50%), jordnötsolja (15%), solrosolja (15%), rapsolja (10%), ricinolja (8%) och olivilja (2%).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar