måndag 3 april 2017

På landet



Igår gjorde vi i ordning pallkragar och planerade lite för våren. I den första satte vi aster, blåklint och sockerärtor. Mer kommer nog under säsongen i takt med att blommorna vissnar.

 Bredvid där satte H lite lönn, tillfälligt. Tanken är att de ska grävas upp när de är lite större och eventuellt bli till bonsaier.


Pallkragen kostade ca 80 kr på ÖB, jord köpte vi på Bauhaus, 5 säckar för 130 kr. Här blandat med lite barkmull och gödsel.

Nästa pallkrage fanns på plats från förra året. Jag satte dit några hyacinter från i julas och lite påskliljor vi köpt på Bauhaus för 10 kr. Tanken är väl att vi ska sätta lite mer blommor där till påsk.

Hyacint och påsklilja.



 Hortensian från förra året såg rätt död ut då, men ny växt är på g. Vi kan ju alltid hoppas att den återuppstår. Det kan vara så att det blev lite torrt sist.








Sist men inte minst satte vi en alpklematis intill stugan.  Tyvärr kom en idiothund och grävde i princip upp skiten kort efter att jag planterat den, så fick sätta i den igen. Hoppas den klarar sig, ser ju iaf ut så på bilden. Kostade 25 kr på Lidl, men ändå. Tråkigt när växter dör.

Alpklematis, bebis.

Nästa gång ska vi nog så mer blåklint i Estlands färger, doroteablomma, malva, sommarslöja och solros. Väntar på fler fröpåsar från odla.nu, beställde för 10 dagar sen men de har fortfarande inte kommit. Rätt kasst. 

Sånt som ska till landet i vår/sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar