lördag 1 april 2017

Potatis inomhus

Att odla potatis i kruka inomhus kan tyckas ovanligt, men om inte huvudsyftet är att få mer potatis man kan äta av så går det hur bra som helst. Potatis växer fort och ser trevliga ut och dessutom klarar de sig bra i näringsfattig jord.



Det var mycket potatis som skulle i jorden i år, potatis som blivit kvar och börjat växa sedan jul och även från förra årets potatisskörd så vi fick ta det som fanns att plantera dem i vilket var skokartonger. Många kartonger blev det och de flesta potatisarna har tagit sig bra. Omplantering har skett för alla i kartonger nu så nu befinner de sig i riktiga krukor.

Potatis växer så fort att man kan se skillnad från dag till dag, det gör det väldigt roligt att odla dem och de sträcker sig snart väldigt högt upp över krukan. Det är också en fin växt och om man har tillräckligt med utrymme så ger den nya potatisar. Från förra året hade vi några potatisar som vi fått av plantorna som hade störst utrymme för rötterna, de var för små och få för att äta men de växer nu i kruka så som deras ursprungliga potatisföräldrar gjort.

Potatisen ska så småningom sättas ut men vädret har inte blivit bra nog än. Potatis är känsliga mot frost och ska helst ha över 8 grader i jorden så vi får vänta några veckor till. De kommer vara ganska stora då men det gör ingenting då de flesta kommer vara kvar i krukor ändå, egentligen bör de sättas ut efter tre till sex veckor. De klarar sig bra i näringsfattig jord så möjligheterna är många för dessa små potatisplantor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar